Wat is dubbele reiniging?

Waarschijnlijk heb je inmiddels wel eens gehoord van dubbele reiniging. Het is een huidverzorgingstechniek waarop de eerste twee stappen van de 10-stappenroutine zijn gebaseerd. In deze blogpost gaan we het dus hebben over deze reinigingsmethode en de producten die je ervoor kunt gebruiken.

Als je dubbel reinigt, gebruik je eerst een reiniger op oliebasis en daarna een reiniger op basis van een gel of schuim. Deze olie-reiniger is de eerste stap en de reiniger op waterbasis is de tweede stap.

Stap 1: Reinigingsolie

Een reiniger op basis van olie is de eerste stap van de Koreaanse huidverzorgingsroutine in 10 stappen en de eerste stap van dubbele reiniging. Een olie-reiniger reinigt je huid van alle make-up, talg en olie. Oliereinigers werken als een soort oplosmiddel voor vergelijkbare ingrediënten (zoals de olieachtige ingrediënten in make-up en talg).

Om met de olie te reinigen, breng je ongeveer een pompje van het product op de huid aan en masseert u het zachtjes in de huid. Goed naspoelen met lauwwarm water.

Stap 2: Reinigingswater 

Een reiniger op waterbasis is de tweede stap van de huidverzorgingsroutine in 10 stappen en de tweede stap van dubbele reiniging. Met een reiniger op waterbasis reinig je je huid nog dieper. Na deze stap wordt je huid gereinigd en in balans gebracht.

Om te reinigen met de cleanser, breng je een deel van dit product aan op je huid en masseer je het zachtjes in. Opnieuw goed naspoelen met lauw water. Hierna kunt u doorgaan met de andere stappen en ben je klaar met dubbele reiniging!

 

Moet ik altijd dubbel reinigen?

 Als je een droge of gevoelige huid hebt, is het misschien beter om alleen een olie-reiniger te gebruiken. Als je (veel) make-up draagt, kan het zijn dat je bij een dubbele reiniging echt alle producten van je huid kunt halen.

’s Ochtends merk je misschien dat je huid schoner is dan aan het einde van de nacht: je hebt je make-up, zonnebrandcrème of andere producten nog niet aangebracht. Waarschijnlijk ben je ook niet in aanraking gekomen met vervuiling (zoals ’s avonds, na een dag in de stad) en heb je niet veel gezweet. Daarom geeft je huid misschien de voorkeur aan alleen een olie-reiniger of alleen aan een reiniger op waterbasis. In dit geval is het niet nodig om dubbel te reinigen.

Je kan altijd besluiten om alleen ’s avonds of vaker dan dit dubbel te reinigen. Het is heel belangrijk dat u deze techniek zo vaak doet als u denkt dat het nodig is. Het is zachtaardig en niet slecht voor je huid, dus je kunt zien waar je huid het beste op reageert.

 

Hoe voer ik double cleansing nou precies uit?

  • Doseer een goede hoeveelheid (gewoonlijk ongeveer 1 pompje, maar je kunt zoveel gebruiken als u nodig acht) in je handpalmen en wrijf je handen tegen elkaar.
  • Wrijf je handen op je huid en masseer de olie-reiniger zachtjes in je huid gedurende 30-60 seconden.
  • Breng een klein beetje water aan om de olie-reiniger in een melkachtige emulsie te veranderen. Ga door met masseren.
  • Afspoelen kan met lauw water. Je kan voor deze stap ook een nat washandje gebruiken.
  • Doseer een goede hoeveelheid van de reiniger op waterbasis in je handpalmen en masseer dit in je vochtige huid.
  • Afspoelen kan hier ook weer met lauw water. Je kan voor deze stap ook een droog washandje gebruiken.

 

Welke producten moet ik gebruiken?

In deze twee categorieën zijn er verschillende soorten reinigingsmiddelen. Er zijn reinigingsolieen, –schuim en –water. Het gebruik van reinigingswater is een kleine hack voor een snellere routine: dit product werkt als een complete reiniger! Breng dit gewoon aan en was het daarna af.

Chat met ons
1
👋 Hallo! Laat het me weten als je een specifieke vraag hebt, of vertel me wat je zoekt. Ik help je graag verder!