Wat is eigenlijk het verschil tussen een toner en een essence?! Wat doen ze precies? En welke past bij mij? In dit bericht hebben we alle belangrijke informatie over deze twee stappen verzameld om je te helpen precies te begrijpen wat een toner is, wat een essentie is en waarom je ze nodig hebt.

Alles over toners:

Een toner is de 4e stap van je huidverzorgingsroutine. Het is de stap die komt na dubbele reiniging en na exfoliëren. Het is vaak een product met een textuur als een gel en komt vóór al je essences en serums. Je gebruikt dit product om er zeker van te zijn dat er geen restproduct is van deze voorgaande stappen.

Toners kunnen worden gebruikt door gewoon een beetje van het product op je vingertoppen te doen en dit over je gezicht te verspreiden, omdat dit product vaak een textuur heeft die zich gemakkelijk laat uitsmeren. Als je voelt dat het echt nodig is, kun je altijd een wattenschijfje gebruiken.

Verschillende toners pakken verschillende huidverzorgingsproblemen aan. Dat is fijn, want dit is geen product dat je afwast. Deze stap blijft, net als alle stappen erna, op je huid. Je kunt bijvoorbeeld een Tea Tree Toner kiezen om je huid een beetje te kalmeren, of een Rose Galactomyces Toner om te hydrateren.

* Klik hier om de voor jou geschikte toner te vinden.

Je volgt je toner op met je essence.

 

Alles over essences:

Een essence is de 5e stap van je huidverzorgingsroutine. Deze stap komt na de toner. Het is vaak een zeer lichtgewicht product dat is ontworpen om wat voeding terug in je huid te brengen. Het komt voor de volgende serums en crèmes die wat zwaarder zijn.

Essences is de stap die is gemaakt om wat hydratatie terug te brengen. Vaak bevat deze stap wel veel geconcentreerde ingrediënten, zoals de Barr Cosmetics Calming Gel Essence met 85% Centella Asiatica. 

* Klik hier om je essence te shoppen!

Je volgt je essentie op met je serum.

 

Hopelijk heeft deze blogpost je een beetje geholpen om essences en serums te onderscheiden! Heb je nog vragen? Je kunt ons altijd bereiken en we zullen je zeker helpen!

Chat met ons
1
👋 Hallo! Laat het me weten als je een specifieke vraag hebt, of vertel me wat je zoekt. Ik help je graag verder!