Hoe vaak moet je exfoliëren? Wat is een peelinggel? Waarom gebruik je niet gewoon een doe-het-zelf-scrub met citroen en zout? Alles wat je moet weten voor een perfect geëxfolieerde huid staat hier in dit bericht, dus blijf lezen!

Wat is exfoliëren?
Laten we beginnen met de belangrijkste vraag hier. Wat is exfoliëren? Exfoliëren is het proces waarbij dode huidcellen worden verwijderd door een product te gebruiken dat je helpt deze dode huid te verwijderen. Door dit te doen, kan je huid de producten die je erop aanbrengt veel beter opnemen.

Hoe vaak moet ik exfoliëren?
Nu lees je net dat exfoliëren je huid helpt om producten beter op te nemen, dus je denkt gelijk te gaan starten. Maar doe niet te gek! Het is het beste om te beginnen met een keer per week. Als je voelt dat je huid het echt nodig heeft, kun je dit twee keer per week doen, maar stop daar dan. Als je te vaak scrubt, loop je de kans op irritatie van je huid.

Wat is een peelinggel?
Een peelinggel zoals deze van iUNIK helpt je te exfoliëren. Zoals de naam al zegt, is dit een gel die je in je huid wrijft. Het masseert zachtjes de dode huid zonder je huid te beschadigen.

Wat is een peelingpad?
Een peelingpad zoals deze van Ultru kan je helpen exfoliëren. Een fantastisch extraatje: dit product is voorzien van een vochtkussentje! Dit betekent dat je meteen een vochtinbrengend product kunt gebruiken.

Welke moet ik kiezen om mijn gezicht te exfoliëren?
Allebei zijn mogelijk! Niet tegelijkertijd natuurlijk, maar experimenteer en kijk wat je huid lekker vindt.

Waarom kan ik geen scrub maken?
Als je online kijkt (hallo Pinterest!) kom je misschien in de verleiding om je eigen producten te maken om je huid te exfoliëren. De ingrediënten zijn meestal dingen die je in je eigen keukenkast kunt vinden – snel en betaalbaar! Maar deze ingrediënten kunnen veel te schurend zijn voor de huid van je gezicht. Als je echt een zelfgemaakte scrub wilt gebruiken, doe dit dan op je lichaam en niet op je gezicht.

Hebben deze tips je geholpen? Laat het ons weten in de reacties! Tot de volgende keer, als we ons allereerste #skininterview hebben!

Chat met ons
1
👋 Hallo! Laat het me weten als je een specifieke vraag hebt, of vertel me wat je zoekt. Ik help je graag verder!