Jejeedverzorging is leuk! Maar je wil natuurlijk producten die goed voor jou werken. Een leuke manier om erachter te komen wat misschien beter voor jouw huid werkt, is door je huidtype te bepalen.

Natuurlijk is ieders huid uniek. Maar door je huidtype te bepalen, kun je producten vinden die goed werken voor deze categorieën en voor je huid. Twijfel je nog? Aarzel niet om het ons te vragen! Je kunt ons altijd online bereiken via de livechat, op hello@charmbonne.com en op whatsapp.

 

De twee methoden die we vandaag zullen bespreken, zijn de blotting sheet-methode en de bare face-methode.

Blotting sheet methode:

Deze methode is vrij snel en eenvoudig. Je neemt gewoon een stuk vloeipapier en dept verschillende delen van je gezicht en controleert vervolgens het vloeipapier om te zien hoeveel olie er is opgenomen. Niets tot bijna geen olie? Je hebt waarschijnlijk een droge huid. Een beetje olie op sommige plekken (zoals voorhoofd, t-zone, kin) maar niet overal? Je hebt waarschijnlijk een normale/gemengde huid. Veel olie over je hele gezicht (en niet alleen je t-zone?)? Waarschijnlijk heb je een vette huid.


(hierboven is een afbeelding die de t-zone laat zien. Zoals je kunt zien, heeft dit gebied de vorm van een T)

 

De bare face methode

Reinig je gezicht met een milde reiniger en laat je huid bloot na het droogdeppen. Dit betekent nul (0) extra producten na het reinigen! Wacht een half uur en kijk in de spiegel om eventuele glans van olie te zien. Wacht nog een half uur en kijk wanneer je huid droog aanvoelt, vooral als je gezichtsuitdrukkingen maakt, zoals glimlachen. Als je huid strak aanvoelt, is deze waarschijnlijk droog. Merkbare glans op je T-zone? Hoogstwaarschijnlijk normale/gemengde huid. Heb je ook glans op je wangen, en niet alleen op de T-zone? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een vette huid.

 

Huidtypes

Droge huid
Je huid kan zeker wat extra liefde gebruiken! Je kunt een aantal van de zwaardere producten gebruiken en je hoeft je geen zorgen te maken dat je producten met olie uit de weg gaat. Je kunt altijd een zwaarder serum gebruiken om je huid echt die glow te geven!

Normale/gecombineerde huid
Het kan zijn dat de T-zone van uw huid goed gehydrateerd is, maar de rest (wangen, nek) niet. In dit geval is het belangrijk om een ​​vochtinbrengende crème te vinden die het vocht vasthoudt en echt hydrateert, maar niet iets dat te zwaar is. Een goede dagelijkse moisturizer en nachtcrème helpen hierbij, omdat de moisturizer voor de nacht wat zwaarder zal zijn om je te helpen mooi wakker te worden.

Vettige huid
Slecht nieuws: in extreme gevallen kun je het gevoel hebben dat de olie die je huid produceert je poriën verstopt. Goed nieuws: je huid ziet er waarschijnlijk soepeler en gezonder uit vanwege het natuurlijke vocht dat het produceert. Je kunt je zorgen maken over het toevoegen van producten die zwaarder zijn, maar een vette huid kan meestal vrij goed met zware producten omgaan. Scrub of reinig niet te veel! Zoals bij alle huidtypes, wil je de huid niet van zijn natuurlijke vocht ontdoen. Je kunt altijd kiezen voor lichtere moisturizers.

PSA – Gevoelige huid
Als je een huid hebt die sterk reageert op producten, kan het nogal een worsteling zijn om je routine te veranderen of producten te vinden die voor jou werken. Een goede manier om dit te doen is door producten (huidverzorging en make-up) één voor één toe te voegen, zodat je kunt zien waar je huid op reageert. Je kunt ook een pleistertest doen op je binnenarm: neem een ​​beetje van het product, breng dit aan op je binnenarm en kijk hoe je huid binnen 24 uur reageert.

 

Algemene tips

Om je op weg te helpen, volgen hier enkele algemene tips die voor elk huidtype werken!

Exfolieer, maar niet te veel. Een of twee keer per week is voldoende, afhankelijk van wat je huid leuk lijkt te vinden. Meer dan twee keer per week kan uw huid gaan irriteren. Je kunt altijd de blogpost op onze blog over exfoliëren lezen voor meer informatie.
Hydratatie is de sleutel! Je moet gedurende de dag voldoende water drinken en goed hydrateren.
Check af en toe eens je huid. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op je huidtype. Je moet rekening houden met factoren zoals de seizoenen – winterweer zorgt ervoor dat velen van ons een huid hebben die droger aanvoelt dan normaal.
Gebruik altijd zonnebrandcrème! Ongeacht welk huidtype je hebt, het is altijd handig om je huid te beschermen tegen de zon. Meer weten over zonnebrandcrème? Bekijk dan deze blogpost.
Zoals altijd, heel erg bedankt voor het lezen en laat me weten wat je ervan vindt!

 

Chat met ons
1
👋 Hallo! Laat het me weten als je een specifieke vraag hebt, of vertel me wat je zoekt. Ik help je graag verder!