Misschien is het belangrijkste dat je kunt doen om je huid zo lang mogelijk soepel, glad en gezond te houden, “trouw te zweren” aan een SPF. Niet alleen in de ochtend, maar de hele dag door. Als je nu hoort dat je SPF opnieuw moet aanbrengen, ben je misschien bang dat het je onberispelijke make-uplook zal verpesten. Maar ik laat je in deze blogpost zien dat het geen probleem hoeft te zijn om opnieuw aan te brengen!

In dit bericht nemen we drie verschillende seizoenen: winter, lente en zomer. Natuurlijk kun je in de zomer een dag hebben waarop het weer op de winter lijkt, en vice versa. Deze seizoenen zijn dus gewoon verschillende situaties om te kunnen zien hoeveel SPF je moet aanbrengen.

 

Winter – Dagen zonder veel zon

Zelfs op dagen met weinig zon is het essentieel om aan het begin van de dag een royale laag zonnebrandcrème aan te brengen. Alleen omdat je de zon niet ziet, wil nog niet zeggen dat die er niet is. De UV-stralen kunnen nog steeds schade aanrichten. Breng een royale laag van je favoriete zonnebrandcrème aan voordat je je make-up aanbrengt, als laatste stap van je huidverzorgingsroutine. Gebruik ongeveer een theelepel zonnebrandcrème op je gezicht en hals.
Het is zeker ok om gedurende de dag bij te werken, maar je hoeft geen gekke hoeveelheid te gebruiken.

 

Lente – Dagen met behoorlijk wat zon

Je moet je dag beginnen zoals elke dag: met een royale laag zonnebrandcrème. Overdag kun je een zonnespray of een mist met SPF gebruiken. Je kunt de spray over je make-up sprayen en vervolgens zachtjes op je huid kloppen. Ik zou je aanraden om op een zonnige dag voor een lichtere make-up look te gaan. Zo weet je zeker dat je make-up goed blijft zitten na gebruik van een sunspray of een mist met SPF.

 

Zomer – Dagen met veel zon

Ik kan het niet beter maken dan het is: naast de royale laag die je ’s ochtends aanbrengt, moet je om de twee uur je zonnebrandcrème opnieuw aanbrengen. Op dagen als deze kun je natuurlijk make-up dragen als je wilt, maar het is misschien leuker om het niet te doen – het kan voelen alsof het wegsmelt! Je kunt een sponsje gebruiken om de zonnebrandcrème in te deppen als je wilt, maar zorg ervoor dat je genoeg gebruikt omdat het sponsje een deel van het product kan opnemen.

 

Of je nu veel of weinig zon hebt, vergeet dat de rest van je lichaam niet! Zorg niet alleen voor je gezicht, maar zorg ervoor dat je je nek, handen en al het andere dat aan de zon wordt blootgesteld, meeneemt.

Laat ons weten of je deze tips hebt gebruikt en leuk vond! Heb je nog vragen? Vergeet niet dat je ons online kunt bereiken en dat wij je zullen helpen!

Chat met ons
1
👋 Hallo! Laat het me weten als je een specifieke vraag hebt, of vertel me wat je zoekt. Ik help je graag verder!