iRetourbeleid

We hebben een retourbeleid van 14 dagen, wat betekent dat je 14 dagen na ontvangst van je artikel de tijd hebt om een ​​retour aan te vragen.

Om in aanmerking te komen voor retournering, moet het artikel zich in dezelfde staat bevinden als waarin je het hebt ontvangen, ongedragen of ongebruikt, met tags en in de originele verpakking. Je heeft ook de kassabon of het aankoopbewijs nodig.

Om een ​​retourzending te starten, kun je contact met ons opnemen via hello@charmbonne.com. Als je retourzending wordt geaccepteerd, sturen we je instructies over hoe en waar je je pakket naartoe kunt sturen. Artikelen die naar ons worden teruggestuurd zonder eerst een retourverzoek te hebben aangevraagd, worden niet geaccepteerd.

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor een retourvraag op hello@charmbonne.com.

Schade en problemen
Controleer je bestelling bij ontvangst en neem onmiddellijk contact met ons op als het artikel defect of beschadigd is of als je het verkeerde artikel ontvangt, zodat we het probleem kunnen beoordelen en het kunnen corrigeren.

Uitzonderingen / niet-retourneerbare artikelen
Bepaalde soorten artikelen kunnen niet worden geretourneerd, zoals op maat gemaakte producten (zoals speciale bestellingen of gepersonaliseerde artikelen) en artikelen voor persoonlijke verzorging die geopend/gebruikt zijn. Neem contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt over je specifieke artikel.

Helaas kunnen we geen retourzendingen van uitverkoopartikelen of cadeaubonnen accepteren.

Ruilen
De snelste manier om ons je te laten helpen, is door contact met ons op te nemen over het retourneren van het artikel dat je hebt, en zodra de retourzending is geaccepteerd, doe je een afzonderlijke aankoop voor het nieuwe artikel.

Restituties
We laten het je weten zodra we je retourzending hebben ontvangen en geïnspecteerd, en laten je weten of de terugbetaling is goedgekeurd of niet. Bij goedkeuring word je automatisch terugbetaald via je oorspronkelijke betaalmethode. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat je bank of creditcardmaatschappij de terugbetaling heeft verwerkt en geboekt.

Chat met ons
1
👋 Hallo! Laat het me weten als je een specifieke vraag hebt, of vertel me wat je zoekt. Ik help je graag verder!